Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Közösségi Múzeum elismerést kapott a mindszenti Keller Lajos Művelődési Központ és Könyvtár

Idén 14 muzeális intézmény vehette át a Közösségi Múzeum elismeréseket pénteken a Magyar Nemzeti Múzeumban megrendezett Múzeumi ReStart rendezvényen. 2019 óta a díjat azon muzeális intézményeknek ítélik oda, amelyek közösségi részvételi alapon működnek, a múzeumi alaptevékenységükkel összehangolt közösségépítő munkát folytatnak, bevonják munkájukba a helyi lakosságot, a civil szervezeteket, egyéb partnereket – adta hírül a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ.

Az elismerő okleveleket ünnepélyes keretek között Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális fejlesztésekért és finanszírozásért felelős helyettes államtitkára, Dr. Bereczki Ibolya, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettese és Nagy Magdolna, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ igazgatója adták át.

Az idei év díjazottjai: a hajdúszoboszlói Bocskai István Múzeum, a budapesti Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, az esztergomi Duna Múzeum, a Gödöllői Királyi Kastély, a Gödöllői Városi Múzeum, a makói József Attila Múzeum, a mindszenti Keller Lajos Művelődési Központ és Könyvtár, és Helytörténeti Gyűjtemény, a budapesti Ludwig Múzeum, a százhalombattai Matrica Múzeum, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, a szentgotthárdi Pável Ágoston Helytörténeti és Szlovén Nemzetiségi Gyűjtemény, a sátoraljaújhelyi PIM – Kazinczy Ferenc Múzeum, a Sóstói Múzeumfalu és a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!