Munkácsy-díjas festőművész több mint 300 alkotása látható a REÖK-ben

- Hirdetés -

Nagyszabású, összegző kiállítással tiszteleg Nagy Gábor festőművész előtt október 10-től a REÖK. Az „Átkelés” az elmúlt évek talán legátfogóbb tárlata, a csaknem 350 alkotás a Munkácsy-díjas művész szinte teljes életművét összefoglalja – tájékoztatta oldalunkat a Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztivál Szervező Nonprofit Kft.

- Hirdetés -

Festmények, kisplasztikák és grafikák sokasága veszi birtokba a Reök-palota kiállítótermeit szombattól, ahol Nagy Gábor festőművész alkotásai láthatók. A magyar képzőművészet egyik legmeghatározóbb alakjának munkásságát végigkísérte művészetoktatói tevékenysége is, hiszen 1974-től egészen 2011-ig egykori iskolájában, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen tanított.

A tárlat valódi időutazás a nézők számára, hiszen Nagy Gábor valamennyi alkotói korszakát bemutatja a korai évektől egészen 2020-ig. A több mint 300 alkotás a REÖK összes kiállítóterét elfoglalja, a művek tematikus csoportokba szedve sorakoznak. A kultúrpalota Nagy Gábor egyik személyes kedvencét, a Különös táj I. című alkotást is bemutatja, melyet a dél-franciaországi művésztelepen (Mirabel-ben) szerzett élményei inspiráltak.

Az „Átkelés” csaknem három hónapig, 2021. január 3-ig tekinthető meg a Reök-palotában.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!