Nem tervezik bezárni a vásárhelyi mozit, de módosul a nyitva tartás

413

Néző és bemutatandó film sincs elég a vásárhelyi moziban, ezért módosul a filmszínház nyitva tartása, de ideiglenes bezárásra nem készülnek.

Kritikus helyzetbe kerültek a hazai filmszínházak a koronavírus-járvány második hulláma miatt. A Filmforgalmazók Egyesületének legfrissebb adatai szerint az augusztus eleje óta bemutatott tucatnyi film szeptember 30-ig 472 ezer látogatót vonzott országszerte, a nézők több mint harmada a Tenet című produkcióra volt kíváncsi.

– A jegyeladások a nyáron folyamatosan felfelé ívelő tendenciát mutattak, amit a Tenet, illetve a Miután összecsaptunk és a Mulan filmek bemutatója látványosan megemeltek. Sajnos azonban a koronavírus második hulláma ezt a tendenciát visszavetette – nyilatkozta lapunknak Horváth Szilvia. A vásárhelyi Kultik Mozi munkatársa hozzátette, jelentősen lecsökkent a bevételük. Ősszel a Tenethez mérhető nézőcsalogató produkció az új James Bond film, a Nincs idő meghalni bemutatója lesz, ami november 16-ra várható. Idén tavasszal ez volt az első film, aminek bemutatóját későbbre halasztották.

Arra a kérdésünkre, hogy fenyeget-e annak veszélye, hogy filmszínházukat ideiglenesen bezárják idén az elmaradó bevételek miatt, Horváth Szilvia azt mondta, bezárásra nem készülnek, de nyitva tartásunk módosul a koronavírus második hulláma okozta filmkínálat csökkenés miatt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!