Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Lázmérés: Vásárhelyen a Németh László gimibe 7 mérési ponton léphetnek be a diákok

Mától indul a testhőmérséklet mérés az iskolákban: a Németh László Gimnáziumban hét mérőpontot állítanak, és osztályonként beosztották, hol mehetnek be a gyerekek az intézménybe. A többi vásárhelyi iskola nem közölt hasonló eljárásrendet.

A legnagyobb intézményekben, ahol reggelente egy kapun legalább négyszáz diák megy be, hőkapukat fognak beszerelni. A Klebelsberg Központ fenntartásában működő valamennyi intézménybe kerültek testhőmérséklet mérésére szolgáló eszközök, az iskolák felkészültek a csütörtöktől kötelező lázmérésre – mondta el a szervezet elnöke szerdán. Hajnal Gabriella hozzátette, a legtöbb helyre kézi lázmérők kerültek.

Hódmezővásárhelyen egyedül a Németh László Gimnázium és Általános Iskola honlapján találtunk részletes eljárásrendet a testhőmérséklet mérésre vonatkozóan. Az intézményben hét mérőpontot állítottak, az osztályokat pedig beosztották, bizonyos idősávokban hol mehetnek be a gyerekek. Az is szerepel a tájékoztatóban, melyik terembe mehetnek a szülők azokért a tanulókért, akiknek a testhőmérséklete meghaladja a 37,8 Celsius fokot.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!