Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Tovább gyorsul a lejtőn az Alföldvíz

A tulajdonosok többsége tartózkodott az Alföldvíz Zrt. pénteki közgyűlésén, ahol a cég mérlegbeszámolójának elfogadása és a társaság alaptőkéjének leszállítása volt a két fő napirendi pont – közölte a közműcég az MTI-vel. Várhatóan november közepéig újabb közgyűlést hívnak össze.

Mint a közműszolgáltató közleményben írja, a tulajdonosok többsége a cég mérlegbeszámolójának elfogadásakor tartózkodott, így a szavazás érvényes, de eredménytelen volt. Az alaptőke leszállításának alapja és feltétele a mérlegbeszámoló elfogadása volt.

A jelenlévő tulajdonosok kifejezték szándékukat arról, hogy még tárgyalni kívánnak az Alföldvíz Zrt. további működéséről – jegyzik meg. Várhatóan legkésőbb november közepén újabb közgyűlést hívnak össze – erősítette meg telefonon az MTI-nek Diós Zsolt szóvivő.

A Békés, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megyékben szolgáltató Alföldvíz a pénteki közgyűlési előterjesztésben azt írta: nem látnak más gazdasági megoldást a társaság tőkeszerkezeti egyensúlyának helyreállítására, mint a 3 milliárd 815 millió forintos alaptőke leszállítását 2 milliárd 564 millióval veszteségrendezés érdekében 1 milliárd 251 millió forintra. Emellett 555 darab, összesen 7 millió 770 ezer forint névértékű saját részvényét bevonná és törzsrészévényét 9 ezer 400 forinttal 4 ezer 600 forintra csökkentené.

Az előterjesztés szerint a cég forrásbevonás hiányában nem zárja ki a gazdasági ellehetetlenülését.

Az Alföldvíz Zrt. 131 településen lát el víziközmű szolgáltatási feladatokat, 541 ezer ember ellátását biztosítva. Legnagyobb tulajdonnal, 32,8 százalékkal Békéscsaba rendelkezik; az állami tulajdonrész 28 százalékos.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!