Három jármű ütközött Hódmezővásárhely mellett, mégsem sérült meg senki

Az éjjel az 55-ösön árokba hajtó kisteherautó sofőrjét viszont már feszítővágóval kellett kiszabadítania a tűzoltóknak.

348

Óriási szerencsével személyi sérülés nélkül úszták meg azok a sofőrök és utasok, akik abban a három járműben utaztak, ami hétfőn ütközött Hódmezővásárhely külterületén. A 47-esen ugyanis – a Katasztrófavédelem összefoglalója alapján – egy kamion, egy kisteherautó és egy személyautó rohant egymásba.

A város hivatásos egysége áramtalanította a sérült járműveket, majd megszüntette a forgalmi akadályt. A Délmagyar.hu azt írja az esetről: mindhárman Vásárhely felé mentek, amikor elsőként a kamion lassított – forgalmi okból -, amit nem vett észre időben a teherautó és a rakományának rohant. Ezt ugyan időben meglátta a személyautós, de már nem tudott időben lassítani, így ő a kisteherautóba szaladt bele hátulról.

Szintén hétfőn, de már éjjel az 55-ös főút 36-os kilométerszelvényében, a kiskunhalasi úton az árokba sodródott egy kisteherautó. A ruzsai, a szegedi és a kiskunhalasi tűzoltók érkeztek a helyszínre. A sofőr a roncsok közé szorult, az egységek feszítővágó-berendezéssel emelték ki a járműből, majd átadták a mentőknek. 

Égő ház, sérült asszony

Teljes terjedelmében égett egy lakatlan családi ház hétfőn hajnalban Szegeden a Harmat utcában. A szegedi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották el a lángokat, a tűzben senki sem sérült meg.  A Horváth Mihály utcában pedig a szomszédok több napja nem érzékeltek mozgást egy társasházi lakásban, a tűzoltók segítségét kérték. A város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt a helyszínre érkeztek, az erkélyen keresztül jutottak be a harmadik emeleti, lezárt lakásba. Onnan egy sérült idős asszonyt hoztak ki, akit a tűzoltók átadtak a mentőszolgálat munkatársainak, akik azonnal megkezdték az ellátását. 

Az erős szél miatt négy műszaki mentést is végeztek a tűzoltók Csongrád-Csanád megyében. Minden esetben lehasadt faágakhoz és kidőlt fákhoz riasztották az egységeket. Szegedről, Szentesről, Makóról és Kistelekről is érkezett lakossági bejelentés. A leszakadt növényi részek minden esetben veszélyeztették az autósok és a gyalogosok forgalmát is. A gyors beavatkozásoknak köszönhetően a forgalom rövid idő alatt helyreállt az érintett útszakaszokon. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!