Magyar vírustagadó oldalakat törölt a Facebook

234

- Hirdetés -

Csütörtök délelőtt elérhetetlenné váltak Facebookon a legnagyobb magyar nyelvű járványtagadó oldalak – hívta fel a figyelmet a Telex.hu.

Erre a sorsra jutott többek közt Lenkei Gábor 100 ezernél is több követőt számláló oldala, ahol főként a koronavírus-járványt tagadó, vagy annak veszélyeit elbagatellizáló videók futottak.

Lenkei egyébként szcientológus, vállalkozó, aki saját étrendkiegésztőivel lett ismert. Vitaminkészítményeit asz ÁNTSZ rendre feketelistára tette, kereskedelmi forgalmukat tiltották. A koronavírus-járvány idején az egyik leghíresebb mondata egyértelműen az volt:

- Hirdetés -

„Belefeküdhetek egy kád koronavírusba, akkor sem lesz semmi bajom”

Videói egyébként a YouTube-csatornáján továbbra is elérhetőek.

Hasonló módon eltűnt a Facebookról az Apaszív nevű oldal is, ahol leginkább a maszkhordás megtagadására buzdítottak, és a „Normális élethez ragaszkodók” elnevezésű oldal is, ami a hírhedt Gődény György nevéhez köthető.

Gődény neve a kamupárt-biznisz háza-tájáról lehet ismerős: a 2018-as választáson 150 milliót tehetett zsebre, a felelősségre vonás azóta is várat magára, a NAV egy fillért se hajtott be rajta sem. Végzettségét tekintve gyógyszerész, a járvány okozta bizonytalanságot arra használta, hogy vitaminkészítményeket reklámozzon.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!