Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Tanítás nélküli munkanapok is lehetnek az őszi érettségi vizsgák idején

A szokásosnál több lesz az emelt szintű érettségi, és most vizsgáznak azok is, akik előre hozott érettségit akartak tenni tavasszal, de akkor nem lehetett azokat megtartani. A nagy vizsgázói létszámú iskolákban tanítás nélküli munkanapok is lehetnek az érettségi időszakában annak érdekében, hogy elkerüljék a zsúfoltságot az épületekben, és tartható legyen a védőtávolság.

Egyelőre nincs szó arról, hogy ne tartanák meg a szóbeliket – mondta a Magyar Nemzetnek Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke.

Az írásbeli érettségi vizsgákat október 16. és 30. között tartják, az emelt szintű szóbelikre november 12-16., a középszintűekre pedig november 23-27. kerül sor.

A lázméréssel kapcsolatban az elnöknő hozzátette, kisebb iskolában, mintegy kétszáz főig minden fennakadás nélkül levezényelhető a dolog reggel, akár kézi hőmérőkkel. Sőt létezik már falra szerelhető lázmérő is, ami előtt gyakorlatilag csak el kell sétálni. Nagyobb intézményekben pedig hőkamerákkal is tesztelni fognak. Amelyik iskolának több bejárata van, ott meg kell szervezni, hogy mindegyiknél legyen lázmérés.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!