Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Sportcsarnokot és uszoda aulát adna ki lagzikra 11 után az önkormányzat

„Minthogy Hódmezővásárhely városának számos komoly rendezvény megtartására is alkalmas helyisége van, melyek nem minősülnek vendéglátóhelynek (sportcsarnokok, uszoda átriuma, olvasókörök), szívesen kiadjuk ezeket a vásárhelyi fiataloknak lakodalom céljára” – írta ki Márki-Zay Péter polgármester Facebook-oldalára annak kapcsán, hogy a koronavírus-járvány elleni intézkedések részeként a szórakozó- és vendéglátóhelyeknek hétfőtől este 11-kor be kell zárniuk.

A városvezető értelmetlennek nevezte a rendelkezést, amelyet – mint írja -reméli, hogy hamarosan módosítanak. „A vírus 11 óra előtt is pont olyan veszélyes, mint utána, az esküvőket pedig sokan éppen a tavaszi első hullám miatt halasztották el őszre” – fogalmaz posztjában Márki-Zay. Mint hozzáteszi, az érdeklődők Laczkó Juditot, a lakosságszolgálati iroda vezetőjét kereshetik.

Közben Müller Cecília országos tisztifőorvos épp a mai operatív törzs tájékoztatón mondta, hogy aki esküvőre megy, annak a menyasszonytáncot sem javasolja. Még áprilisban a legszigorúbb járványügyi szigorítások alatt írtunk arról körképet, hogy valóban vannak, akik halasztják a szertartást, bár közülük olyan is akad, aki akár egy évvel is eltolja a nagy napot, mások kompromisszumos megoldásokat keresnek.

Kiemelt kép: illusztráció, készítette: Jeremy Wong Weddings (Unsplash)

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!