Sportcsarnokot és uszoda aulát adna ki lagzikra 11 után az önkormányzat

429

- Hirdetés -

“Minthogy Hódmezővásárhely városának számos komoly rendezvény megtartására is alkalmas helyisége van, melyek nem minősülnek vendéglátóhelynek (sportcsarnokok, uszoda átriuma, olvasókörök), szívesen kiadjuk ezeket a vásárhelyi fiataloknak lakodalom céljára” – írta ki Márki-Zay Péter polgármester Facebook-oldalára annak kapcsán, hogy a koronavírus-járvány elleni intézkedések részeként a szórakozó- és vendéglátóhelyeknek hétfőtől este 11-kor be kell zárniuk.

A városvezető értelmetlennek nevezte a rendelkezést, amelyet – mint írja -reméli, hogy hamarosan módosítanak. “A vírus 11 óra előtt is pont olyan veszélyes, mint utána, az esküvőket pedig sokan éppen a tavaszi első hullám miatt halasztották el őszre” – fogalmaz posztjában Márki-Zay. Mint hozzáteszi, az érdeklődők Laczkó Juditot, a lakosságszolgálati iroda vezetőjét kereshetik.

- Hirdetés -

Közben Müller Cecília országos tisztifőorvos épp a mai operatív törzs tájékoztatón mondta, hogy aki esküvőre megy, annak a menyasszonytáncot sem javasolja. Még áprilisban a legszigorúbb járványügyi szigorítások alatt írtunk arról körképet, hogy valóban vannak, akik halasztják a szertartást, bár közülük olyan is akad, aki akár egy évvel is eltolja a nagy napot, mások kompromisszumos megoldásokat keresnek.

Kiemelt kép: illusztráció, készítette: Jeremy Wong Weddings (Unsplash)

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!