Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Nem 1-2, hanem 35 millió forintba került a megye átnevezése

Juhász Tünde kormánymegbízott korábban arról beszélt, hogy ennyibe kerül Csongrád megye átnevezése Csongrád-Csanáddá. A Magyar Közlöny legutóbbi kiadásában 35 millió forintot adott a kormány az átnevezéssel összefüggő feladatok forrására.

Mint az ismert, Lázár János javaslatára a Parlament megszavata, hogy idén június 4-én átnevezzék a megyét, így emlékezve Csanád vármegyére. A kormányhivatal májusi sajtótájékoztatóján lapunk kérdésére Juhász Tünde azt mondta: nagyságrendileg 1-2 millió forintos költsége lesz a névcserének. Elmondása szerint ezek elsősorban a táblák, arculati elemek, bélyegzők költségei.

A Magyar Közlönyben lévő kormányhatározatot maga Orbán Viktor jegyzi. Többek között 4,4 millió forintot biztosítanak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak, 6,4 millió forintot a Rendőrségnek, 1,6 millió forintot a Katasztrófavédelemnek, 10 millió forintot a Kormányzati infokommunikációs szolgáltatások jogcímcsoport javára fordítanak. Az átnevezés érinti még a NAV-ot (1,5 millió), az államkincstárt (2,4 millió), szociális és gyermekvédelmi célokra 2,1 millió, gyógyító-megelőző ellátásra 3,2 millió forint jut.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!