Felpörög a hamburgerboom: jön a Meki is Vásárhelyre

A KFC és két szegedi kézműves burgerező után a McDonald’s is hamarosan éttermet nyit Hódmezővásárhelyen a Hódtói Pihenőpark mellett – értesült lapunk. Az eddig is színvonalas, de viszonylag szűk vásárhelyi street food kínálat egyre bővül.

A Hódtói Pihenőpark és a mellette lévő Aldi közti üres területen fogja hamarosan első hódmezővásárhelyi gyorséttermét megnyitni a McDonald’s, az üzletben várhatóan McDrive, azaz autós kiszolgálás is lesz – értesült lapunk önkormányzati forrásból. Úgy tudjuk, a telek megvásárlásáról már zajlanak a tárgyalások a város és a cég között.

Munkahely-teremtő sajtburesz

A beruházással a KFC nemrég kiderült érkezése után újabb nemzetközi gyorskaja-lánc érkezik Vásárhelyre, amely nem mellesleg jelentős munkahely-teremtéssel is jár. Egy McDonald’s-ban mérettől függően ugyanis átlagosan 20-30 ember dolgozik.

– Mindig jó, ha új cég települ Vásárhelyre, ez hozzájárul az adóbevételek emelkedéséhez az iparűzési adón keresztül, vagy ha új építmény létesül, akkor az építményadó-bevételt is jelenthet – mondja lapunknak Kurucz Roland, az önkormányzat gazdasági irodavezetője.

Kiemeli, hogy egy új beruházás a munkanélküliség csökkentéséhez is hozzájárulhat. Kurucz Roland hozzátette, hogy egy új étterem a helyi beszállítóknak is teremthet nagyobb kínálatot, erősítheti például a hódmezővásárhelyi mezőgazdasági vállalatok eladásait.

A szegedi kézművesek is jönnek

A két multicég érkezése mellett a vásárhelyi kézműves street food-piac is bővül. A Szürkebarát Kézműves Sör és Borház udvarában már elindult Szeged egyik legszínvonalasabb családi burger-vállalkozása, a Baan’s Kitchen helyi üzlete, amely mára franchise-rendszerré nőtte ki magát.

Október elsejétől pedig a pizzát és tésztás ételeket is kínáló, de a saját szószos hamburgerében is kifejezetten erős házhozszállítós American Chicken Pizza is jön Vásárhelyre. A helyi street food piacon eddig is voltak kifejezetten minőségi szereplők – mint a Corner Burger, vagy a Pipi – de viszonylag szűk volt a kínálat – egészen eddig.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!