Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Cseri szerint Berényi ,,kígyóként simuló haszonleső” és erőszakos

Az alpolgármester szerint a képviselő ,,erőszakosan, és minősíthetetlen hangnemben” bírálja, ezért elhatárolódik tőle és azt kéri, ,,törődjön végre a városával, és ha már segíteni nem tud, legalább ne ártson.”

Havránek Ferenc, volt önkormányzati képviselő oldalán közzé tett egy bejegyzést, amiben arról értekezik, hogy a fideszes képviselők bejelentették, nem vesznek részt a városi ünnepségeken, továbbá reagált a koronavírus elleni védekezésről szóló fideszes javaslatokra. Itt az egyik hozzászóló a következőket írta:

,,Jó hogy nem vesznek részt semmilyen ünnepségen mert “fosnak” hogy a népnek elege van… és véletlen pofán lesznek vágva nyilvánosan… kérdem én… ér ez ennyit hogy ne merjenek elmenni sehova? Bár én örülök neki hogy nem látom egyiknek a képét sem.”

Ezt a hozzászólást kedvelte dr. Berényi Károly, amihez a következőket fűzte hozzá közösségi oldalán Cseri Tamás:

,,A polgármester rendszeresen megvetően nyilatkozik nemcsak a Fidesz politikusairól, de a párt támogatóiról is. De azért az mégis érdekes, hogy a jó Berényi doktor is beállt ebbe a sorba! Annak ellenére, hogy nem is olyan régen még a Fidesz oldalán került be a közgyűlésbe, most már úgy látszik, rendkívül kedvére való lenne némi erőszak a jobboldali képviselők ellen. Hódmezővásárhely alpolgármestereként nem kikéri magának, hogy a részben általa irányított városban bárkinek félnie kellene a politikai véleményéért, hanem ezt egyenesen kívánatosnak tartja! Az alamuszi, az aktuális hatalomhoz, polgármesterhez mindig kígyóként simuló haszonleső most úgy érzi, eljött az ideje! Erőszakot lehet alkalmazni politikai ellenfelei ellen! De itt láthatóan nem is állnak meg, hiszen a következő komment már egyenesen akasztásról szól.”

Cseri Tamás azzal zárta sorait, ,,ne nagyon lepődjünk meg Krupiczer és Mester ordenáré kirohanásain, Berényi sumák röhögésén, ha ellenfeleit fenyegetik.”

Az alpolgármester ma reagált a képviselő szavaira. Felidézte: Cseri bejegyzése rögtön alapot adott a promenad.hu cikkének, melyet ,,ezért a felháborító címért egy normális jogállamban be is perelhetnék rágalmazásért, hírhamisításért.” A címe így szólt: „Berényinek tetszene a fideszesek akasztása?!”

Berényi közlése szerint többen azt javasolták neki, hogy ne vegyen róla tudomást, viszont szívesen vitatkozik vele, ,,mert nálunk demokrácia és szabadság van.”

Magával Havránek véleményével kapcsolatban kifejtette: a volt képviselő világéletében ellenzékben volt, de a nemzeti ünnepeken mindig részt vett a többi ellenzéki képviselővel együtt a többséget adó képviselők mellett a város megemlékezésein. Az a nemzeti minimum élt még akkoriban, hogy az ünnepeink közösek, bármilyen világnézetűek is vagyunk – fogalmazott az alpolgármester.

Kiderült, hogy akinek a hozzászólását kedvelte Havránek posztja alatt, az a Nagy Norbert, aki tavaly még Németországban dolgozott és amikor látta, hogy Magyarországon a K-vitamin átmeneti hiánya miatt veszélybe került az újszülöttek ellátása, haladéktalanul intézett a vásárhelyieknek adományt, egy német gyógyszerkereskedőtől.

Hozzászólásában megkérdezte, hogy miért nem mernek elmenni a fideszes képviselők a nemzeti ünnepeken az emberek közé? Talán elfogadhatatlan viselkedésük miatt, fizikai bántalmazástól félnek? Hát a kérdést jogosnak éreztem, ezért valóban lájkoltam. De ezzel semmiféle erőszakra való felbujtást nem követtem el! Természetesen semmiféle fizikai erőszaktól nem kell tartsanak a Fideszes képviselőtársaink politikai véleményük miatt

– jelentette ki Berényi. A rágalmazó állításokkal szemben közölte: mindig az aktuális polgármesterek keresték meg azzal a kéréssel, hogy erősítse a város közgyűlését, közéletét és soha semmilyen haszna nem származott abból, hogy a polgármesterek mellé állt.

Természetesen elhatárolódom öntől, a méltatlan képviselőtől, és megkérem, szórakozzon mással, és törődjön végre a városával, és ha már segíteni nem tud, legalább ne ártson!És még egy kérdés: Hogy van annyi ideje, hogy a Facebook összes bejegyzését, és az arra adott kommenteket, és az azokat lájkolókat mind-mind figyelemmel kísérje?

– zárta gondolatait dr. Berényi Károly.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!