Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Az óvintézkedések be nem tartása közösségellenes magatartás lehet

Pénteken 9 órakor rendkívüli közgyűlés lesz. Röviden összefoglaltuk, hogy milyen témákat tárgyal a testület.

Módosíthatják a közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletet. Ez kiegészülhet a közegészségügyi szabályok megsértésével, azaz ha valaki a vírus miatt óvintézkedéseket nem tartja be.

A közétkeztetési feladatok ellátására új intézmény jönne létre 2020. november elsejétől. A vezetői pályázatot még ebben hónapban kiírnák.

Már korábban elfogadták, hogy a város csatlakozzon a Polgármesterek Éghajlat- és Energiapolitikai Szövetségéhez. Ezzel Hódmezővásárhely vállalta, hogy 2030-ra az üvegházhatást okozó gázok mennyiségét 40%-al csökkenti. Most a testület megszavazhatja az ehhez kapcsolódó akcióterv elfogadását.

Pályázatot nyújthatnak be energiahatékonyságra vonatkozó beruházási tervek elkészítésére. A programmal 60 ezer euró átalányösszegű támogatást kaphatnak az önkormányzatok a koncepciók kidolgozására. A vásárhelyi önkormányzat szeretné az informatikai és ingatlankezelési szolgáltatásait korszerűsíteni, a városüzemeltetés szolgáltatásait modernizálni, valamint energiamegtakarítást és károsanyag-kibocsátás csökkentést hozó beruházásokat generálni.

Módosulhat a Szervezeti és Működési Szabályzat. Így visszakerülhet a főkertész munkakör a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Irodához.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kedvezményes áron bérelhet épületrészt a Serháztér 2-4. szám alatt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!