Több mint ezer új fertőzött, tovább szigorít a MÁV és a Volán

- Hirdetés -

1070 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 17 990 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 683 főre emelkedett. Megyénkben 29-cel nőtt az igazoltan fertőzöttek száma.

4391-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 12 916 fő. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 40%-a budapesti. 404 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen.

- Hirdetés -

Csongrád-Csanád megyében 29-cel nőtt a fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában.

Szeptember 21-től a maszk használata már nemcsak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező lesz, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik – közölte honlapján a MÁV-Start egy szeptember 18-án megjelent kormányrendeletre hivatkozva.

A rendelet minden, a hatodik életévét betöltött utasra vonatkozik. A MÁV és a Volánbusz minden olyan utasát kizárja az utazásból, aki nem a rendeletben előírt módon viseli az orrot és a szájat eltakaró maszkot. Hozzátették azt is, hogy most már nem elegendő sál vagy kendő használata, helyette orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot kell kötelezően hordani az utazás során.

Megjegyezték, hogy a szabályszegő utasra, amennyiben a felszólítás ellenére sem hajlandó együttműködni, pótdíjat szabhatnak ki, illetve ki is zárhatják az utazásból, további ellenszegülés esetén pedig a személyzet rendőri segítséget kérhet, hogy a renitens utassal szemben intézkedjen és feljelenést tegyen.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!