Nincs nyoma a Vásárhelynek ígért nemzetközi úszóversenynek

- Hirdetés -

Nincs nyoma annak a nemzetközi úszóversenynek a Magyar Úszó Szövetség versenynaptárában, amit Hódmezővásárhelynek ígért Wladár Sándor. A szövetség elnökének kihívója akadt a jövő heti tisztújító közgyűlésen. Vásárhelyen ősszel négy úszóversenyt rendeznek, az elsőt a következő hétvégén.

Egyelőre nincs hír arról a rangos nemzetközi úszóversenyről, amit még erre az évre ígért a Magyar Úszó Szövetség elnöke a vásárhelyieknek, sőt az sem kizárt, hogy Wladár Sándort új elnök váltja a szervezet élén. Mához egy hétre tisztújító közgyűlést tart az úszószövetség. A vezetői posztra újra pályázott a moszkvai olimpiai bajnok, mellette azonban Petrov Iván neve szintén szerepel az elnökjelöltek listáján. Az elnökségi tagságra jelöltek között ott van Risztov Éva is.

- Hirdetés -

Wladár Sándor legutóbb július végén járt a városban. Akkor bejelentette, még idén nemzetközi versenyt hoz a szövetség Hódmezővásárhelyre. Ennek a viadalnak viszont nincs nyoma versenynaptárban. A program szerint 2020 végéig négy megmérettetésnek ad otthont a Gyarmati Dezső Sportuszoda.

Az elsőt, a XII. Aréna Hód Faktor Kupát szeptember 26-27-án a Szegedi Úszó Egylet rendezi. A vírushelyzet miatt a verseny zártkörű lesz: a fedett uszodában a versenyzőkön, az edzőkön, a versenybírókon és a versenybíró-képzésen részt vevő vizsgázókon kívül senki nem tartózkodhat, az indulók létszámát 500 főben maximalizálták.

Október 10-11-én rövid pályás viadalt rendez a Hód Úszó SE, december 4-6. között regionális országos bajnokságot szervez a szövetség a delfin, a cápa és a gyermek korosztálynak, december 12-13-án pedig cikluszáró versenye lesz a Hód Úszó SE-nek.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!