Illusztráció: United Nations COVID-19 Response, Unsplash

Félszáz új fertőzöttet találtak Csongrád-Csanád megyében

- Hirdetés -

Országszerte 809-et, hatan meghaltak, majdnem 12 ezer az aktív fertőzött. De ami pozitívum, hogy csak egy nagyon kis részük, 386-an szorulnak kórházi, és még kevesebben, 30-an lélegeaztetőgépes ellátásra, 4382-en pedig már meggyógyultak. Koronavírus, napi adatok.

809 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 16 920 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt hat krónikus beteg, így az elhunytak száma 675 főre emelkedett, 4382-en pedig már meggyógyultak – írja a koronavirusgov.hu ma reggeli közlésében.

- Hirdetés -

Az aktív fertőzöttek száma 11 863 fő. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 40%-a budapesti. 386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 30-an vannak lélegeztetőgépen. A térképet elnézve Csongrád-Csanád megyében találták a hatodik legtöbb fertőzöttet, a tegnapi 587-es adat mára ötvennel 637-re emelkedett.

Forrás: koronavirus.gov.hu

A kormányzati portál arról, ír, “a kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk”, ezért fontos szerepe van a “könnyen betartható, általános szabályoknak”. Felhívják a figyelmet a maszkviselésre, emellett emlékeztetnek: a mostani hétvége után 11-kor zárnak a szórakozóhelyek.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!