Vásárhely és Mezőhegyes is kiemelt szerepet kap a turizmusfejlesztésben

465

Vásárhely mellett Mezőhegyes is tagja lett annak a Szeged központú turisztikai térségnek, ami tíz másik régióval egyetemben kiemelt szerepet kap a nemzeti turizmusfejlesztésben. A kijelölt 11 településcsoport 4 milliárd forintos támogatást kap stratégiájuk kialakításához.

Mezőhegyes kakukkfióka a megyeszékhelyt övező Csongrád-Csanád megyei települések között, amelyek a szegedi turisztikai térséget alkothatják a jövőben. A Szegedtől 64 kilométerre fekvő, ötezres lélekszámú Békés megyei városban egy szálloda, a 20 szobás Hotel Nonius működik. A ménesbirtokáról nevezetes település mellett Hódmezővásárhely, Makó, Mórahalom, Ópusztaszer és Sándorfalva lett tagja a Szeged központú idegenforgalmi régiónak, aminek kiemelt szerepet szán a kormányzat.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese szerint a turisztikai térségek kijelöléséről hétfőn megjelent kormányrendelet mérföldkő az ágazatban, és egyben tükrözi az ügynökség szemléletváltását, azt, hogy a fejlesztések mellett az értékesítésre és a marketingre is fókuszálni kell.

A szakemberek abban bíznak, hogy az országban kijelölt 11 térség a hazai turizmus versenyképes területe lesz. Könnyid László szólt arról, hogy európai uniós forrás bevonásával mintegy 4 milliárd forintot fordítanak jövő év végéig a tizenegy térségi márkastratégia és a desztináció-fejlesztési stratégia kialakítására.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!