Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Kitüntette a Vöröskereszt a Bethlen Gimnázium munkatársát

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége „Elnöki Díszoklevelet” adományozott Juhász-Nagy Csillának a szervezet mai díszünnepségén. Eredetileg májusban lett volna, de a járvány miatt most tartották meg. Elismerték azok tevékenységét, akik áldozatos munkájukkal sokat tettek közösségünkért a maguk területén. A szegedi ünnepségen összesen 24-en vehették át a Vöröskereszt elismeréseit – derül ki a szervezet beszámolójából.

Az elismeréseket Dr. Szekeres Veronika, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezetének alelnöke és Dr. Sáfár Brigitta, a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságának katasztrófa készenléti szakmai vezetője adta át.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a „Vöröskeresztes Munkáért” kitüntetés Gyémánt fokozatát adományozta Szirbik Imrének. Szentes Város korábbi polgármestereként, önkormányzati képviselőként és nem utolsó sorban a Csongrád Megyei Közgyűlés tagjaként is több évtizede segíti a Vöröskereszt munkáját, mind anyagilag, mind erkölcsileg.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a „Vöröskeresztes Munkáért” kitüntetés Arany fokozatát adományozta Korom Istvánnak, aki kitartó, elkötelezett segítője és támogatója a szervezetnek.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a „Vöröskeresztes Munkáért” kitüntetés Ezüst fokozatát adományozta Hősné Anda Évának. Több éve pitvarosi véradó-szervezőként segíti a helyi Vöröskereszt munkáját, védőnőként a területén népszerűsíti a véradást. Ő maga is rendszeres véradó. Dr. Závogyi Zsuzsanna 2012 óta elnöke a csongrádi területnek. Mindig számíthatnak rá, szívesen vesz részt a Vöröskeresztes eseményeken, programokon.

Fotó: Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezet

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a „Vöröskeresztes Munkáért” kitüntetés Bronz fokozatát adományozta Domokos Józsefnek. Az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola és Kollégium tanárelnökeként kapcsolódott be a Vöröskeresztes munkába. Elkötelezett önkéntes, elkötelezett véradó. Gonda Károlyné hosszú ideje önkéntes, az algyői véradások lelkes szervezője és segítője. Dr. Zentay Attila hosszú évek óta segíti a Vöröskereszt munkáját, elköteleződése családi hagyománynak számít. Szűcs Ákos 2012 óta végez önkéntes feladatokat a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságán. Aktív szerepet vállalt már a 2013-as a dunai árvízi, illetve a 2014-es balkáni árvízi feladatok ellátásában is.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége „Vöröskeresztes Tevékenységért Dicsérő Oklevelet” adományozott a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolának. Az iskola hosszú évek óta követi a Vöröskeresztes mozgalom eszmeiségét, éves programjuk számos ponton találkozik a Magyar Vöröskereszttel. 2019-ben házigazdái és szakmai partnerei voltak az Országos Csecsemőgondozási verseny döntőjének is.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége „Elnöki Díszoklevelet” adományozott Juhász-Nagy Csillának. A Bethlen Gábor Református Gimnázium dolgozója, aki a közösségi szolgálatos tanulókat fogja össze, akik rendszeres önkéntesei a szervezetünknek. Segítségével minden évben programokat és Vöröskeresztes tájékoztatókat tarthatnak. Fábján-Nagy Mária a középiskolai munkája mellet jelentős részt vállal a Vöröskeresztes munkából. Az elsősegély versenyekre minden évben csapatokat készít fel, akik a megyei versenyeken is szép eredményeket érnek el. Hallai Zsolt a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felügyelője, a Vöröskeresztes mozgalom támogatója. Galiba Gábor szegedi tűzoltóparancsnok sok segítséget nyújt a szervezetüknek. Segíti a véradásszervezést, az önkéntes véradók toborzását, emellett közösen szervezett rendezvényeken mindig segítségére van szervezetnknek.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége „Elsősegélynyújtás Népszerűsítéséért ezüst emlékérmet” adományozott Kátai Benedek Beátának. Pedagógusként már 8 éve oktatja és képezi a fiatalságot az elsősegélynyújtás témában, kis tanulóit folyamatosan versenyekre, imitátorkodásra buzdítva.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége „Év Médiatámogatója” oklevelet adományozott a Rádió 88-nak. A rádió több mint tíz éve kiemelt figyelmet fordít a Vöröskereszt tevékenységeire. Programjaikat, véradásaikat, eseményeinket, híreiket azonnal közlik. Évek óta hagyományos a Rádió 88 véradás, csakúgy, mint a közös karácsonyi kampány a város szívében.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége „Év Önkéntese Elismerő Oklevelet” adományozott Jenei Norman Árpádnak. A HSZC Zsoldos Ferenc Szakközépiskola tanulója, elsősegélynyújtó versenyző, önkéntes fiatal, akire a helyi feladatokban mindig számíthatnak.

A Magyar Vöröskereszt „Ifjúsági Vöröskeresztes Munkáért Elismerő Oklevelet” adományozott Fehér Veronikának. Évek óta segíti munkájukat. Ifjúsági Vöröskeresztesként programjaikon, rendezvényeiken rendszeresen részt vesz. Vincze Balázs János középiskolás kora óta önkéntese szervezetüknek. Elhivatott az elsősegélynyújtás népszerűsítésében.

Fotó: Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezet

A Magyar Vöröskereszt „Vöröskeresztes Szolgálatért Oklevelet” adományozott Ivády Évának. 2014. óta dolgozik alkalmazottként szervezetüknél, ahova már ismerősként jött, hiszen ifjúsági Vöröskeresztes feladataikat is segítette főiskolai évei alatt.

A Magyar Vöröskereszt „Vöröskeresztes Szolgálatért Oklevelet” adományozott Hermán Mariannának. 2001. óta dolgozik alkalmazottként szervezetüknél, hosszú évek óta, mint koordinátor látja el feladatát. 2014 óta vezeti az ügyfélszolgálatot a Szeged Plázában lévő irodájukban.

A Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei igazgatója elismerő oklevelet adományozott a koronavírus veszélyhelyzetben tanúsított helytállásért Ménesi Zoltán Zsoltnak. Évek óta elkötelezett támogatója a mozgalomnak. A veszélyhelyzet ideje alatt folyamatosan számíthattak aktív közreműködésére a feladatok ellátásában, a nehézségek megoldásában. Szabó Zoltán Ferenc, Szentes Város polgármestereként kiemelt figyelmet és folyamatos támogatást biztosított szervezetüknek ahhoz, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt is zökkenőmentesen végezhessék humanitárius feladataikat a térségben, különös tekintettel a véradások megvalósítása területén.

A Magyar Vöröskereszt „Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékérmet” adományozott Tanács Gábornak. Bordány nagyközség polgármestere elkötelezett támogatója a véradás szervezésének a településen.

A Magyar Vöröskereszt „Életmentő Érdemérmet” adományozott Varga Zoltán rendőr főtörzs zászlósnak. A nagylaki határrendészeti kirendeltségen dolgozik, ahol a kijelölt elsősegély-nyújtók egyike. Két éve július közepén, szabadnapján Makóról tartott hazafelé, amikor meglátta, hogy egy kerékpáros férfi fekszik az úttesten. Azonnal megállt, kiszállt a kocsijából, hogy segítséget nyújtson az eszméletét vesztett férfinak. A fekvő férfi nem mutatott életjeleket, ezért elkezdte a mellkas-kompressziót. Amint visszatért a férfi légzése, stabil oldalfekvésbe helyezte. Közben a járókelők mentőt hívtak, ami perceken belül meg is érkezett. A mentőorvos azt mondta, a férfi a gyors beavatkozásnak köszönheti az életét.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!