Vak férfit rabolt ki egy visszaeső bűnöző Makón

- Hirdetés -

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki egy idős látássérültet rabolt ki Makón idén májusban.

A vádirat szerint a szegedi lakos 2020. május 18-án délben segítséget kért a makói buszpályaudvaron, hogy megtudja, hol van a helyi kórház. A vádlott ezt meghallotta és felajánlotta a segítségét a fehér bottal közlekedő, mozgásában korlátozott idős férfinek, majd a közeli parkhoz érve kölcsönt kért ételre. Kérését elutasították, és a vak férfi hiába próbált ellenállni, a vádlott a válltáskájába benyúlva 4500 forintot vett el tőle. A dulakodás közben az idős férfi, hogy bizonyítékot szerezzen, a vádlott fülhallgatóját leszakította és ruháját is megtépte.

- Hirdetés -

A sértett segítséget kért a környékben lakóktól, akik értesítették a helyi rendőröket, akik röviddel ezután elfogták a helyszínről elfutó vádlottat. Megtalálták és lefoglalták a nála lévő, idős férfitől elrabolt pénzt is, így a bűncselekménnyel okozott kár megtérült.

A járási ügyészség minősített rablás bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban levő férfi ellen a Makói Járásbíróság előtt.

A vádlott egyébként többszörös visszaeső, a bűncselekményt röviddel szabadulása után követte el.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!