Életveszélyes állapotban vitték el a mentők a roncsok közé szorult autóst

378

- Hirdetés -

Életveszélyes sérülésekkel járó balesethez riasztották a hódmezővásárhelyi tűzoltókat szerdán kora délután, miután a 4415-ös úton, Hódmezővásárhely külterületén egy autó az út menti fának hajtott – írja a megyei katasztrófavédelem.

- Hirdetés -

A sofőr ugyanis beszorult a roncsok közé, a tűzoltók feszítővágóval, életveszélyes állapotban emelték ki onnan, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. Emellett még máshol is akadt dolga a Katasztrófavédelem környékbeli munkatársainak: hat szabadtéri tűzesethez riasztották tegnap a Csongrád-Csanád megyei tűzoltókat.

Az első jelzés hat óra előtt pár perccel érkezett a szegedi főügyeletre, Szeged határában égett az avar. Pár perccel később újabb segélyhívás érkezett, ezúttal Sándorfalvára riasztották a hivatásos és az önkéntes egységeket, két hektáron égett a kiszáradt aljnövényzet. A késő esti órákig még további lakossági bejelentések érkeztek, Makón, Csongrádon és Kisteleken is lángolt a száraz fű. A tűzoltók minden esetben rövid idő alatt elfojtották a lángokat, a szakszerű beavatkozásoknak köszönhetően a tűz nem okozott komoly károkat a környezetben. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

A gyalogosok forgalmát veszélyeztette még ezek mellett az a faág, amely szintén tegnap hasadt le a szegedi Tisza-parton. A segélyhívást követően a város hivatásos egysége érkezett a helyszínre, motoros láncfűrész segítségével végezték el a műszaki mentést. 

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!