Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Csongrád-Csanád megyében 19-cel, országosan 581-gyel nőtt a fertőzöttek száma, nyolc krónikus beteg elhunyt

581 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 14 460 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt nyolc krónikus beteg, így az elhunytak száma 654 fő.

4153-an már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 9653 fő. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 324 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 18-an vannak lélegeztetőgépen.

Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának vezetője egy online beszélgetésen azt mondta: Magyarország Franciaország után a második helyre zárkózott fel a lakosságra vetített járványterjedési számokban.

Ha a szimpla adatokat nézzük, már lehet látni, hogy a halálesetek a következő hetekben nagyon meg fognak emelkedni – többek között erről beszélt a szakember. Hozzátette: napi adatok alapján egyre többen vannak lélegeztetőgépen, és 80 százalékuk sajnos sosem jön le a lélegeztetőgépről.

Jakab elmondta azt is, hogy senkit ne tévesszen meg az, hogy most elsősorban a fiatalok fertőződnek, és senki ne higgye, hogy az idősebb korosztály biztonságban van, mert ez nem igaz.

A pécsi virológusok már múlt héten is a floridai példára hívták fel a figyelmet, ahol eleinte főleg a fiatalok körében terjedt a vírus, de 4-5 hét alatt továbbadták az idősebb korosztálynak, és újabb 2-4 héttel később a halálozási számok is emelkedtek.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!