A teniszszövetségnek kért kormányzati milliárdok fele visszajár az államnak

- Hirdetés -

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) keddi közgyűlésén Lázár János kiemelte, hogy az átvett mintegy 3,5 milliárdos adósság három részre oszlik:

  • 1,1 milliárdot kell visszaadni az államnak,
  • 1,4 milliárdot tesznek ki a kifizetetlen számlák többek között a versenyzők, klubok és beszállítók felé

- Hirdetés -

  • és további 1-1,3 milliárdot fordítanak a megvásárolt, de meg nem rendezett nemzetközi események jogtulajdonosainak kártalanítására.

Lázás János emlékeztetett arra, hogy augusztus végén az A-Z Tenisz Produkció Kft. – amely az évek során már csaknem 4,5 milliárdot kapott a szövetségtől – kezdeményezésére, végrehajtók 509 millió forintot emeltek le az MTSZ négy folyószámlájáról, ezzel csőd közeli helyzetbe sodorva az MTSZ-t. Az elnök hangsúlyozta, hogy a szövetségnek nincs jogi eszköze az inkasszó ellen, ám a kormány augusztus végén 2,5 milliárd forintos támogatást hagyott jóvá az MTSZ működési feltételeinek stabilizálása és a szövetség által megvalósítandó szakmai programok, fejlesztések támogatása érdekében.

“Jelenleg nulla forint van a szövetség számláján az inkasszó miatt, de a források érkezőben vannak”

– jelentette ki Lázár János hozzátéve, december 31-ig rendbe teszik az MTSZ működését, hogy január 1-től tiszta lappal induljon a 2021-es év.

A keddi közgyűlésen a 323 küldöttből csupán 36 jelent meg, s a tagság az elnökség javaslatára – az igazságügyi szakértő által végzett pénzügyi átvilágítás miatt – nem fogadta el a 2019-es pénzügyi beszámolót, a közhasznúsági jelentést és az ellenőrző testületi beszámolót sem. Az új alapszabályra érkező javaslatokat az MTSZ vezetése október 6-án tárgyalja meg, a tagság pedig a decemberi közgyűlésen fogadhatja el.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!