A szerző felvételei

Krimitől az operettig – hat színielőadással készül az évadra a BFMK

- Hirdetés -

Operett, krimivígjáték és thriller is jön a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ (BFMK) október elején kezdődő 2020/2021-es színházi évadában, ahol vásárhelyi színészek is színpadra lépnek – jelentette be Varga Anikó intézményvezető ma délelőtti sajtótájékoztatóján. Remélik, ez a szezon zökkenőmentes lesz.

Színházi évadnyitó @ BFMK 🔴ÉLŐBEN a Hódpressen!

Közzétette: Hódpress – 2020. szeptember 11., péntek

Kattintson a teljes programért!

A szezont október 5-én a fővárosi Körúti Színház előadásában A bolond lány című krimi vígjáték nyitja, amelynek az egyik főszereplője a vásárhelyi születésű Pikali Gerda. Ezt novemberben a Rátonyi Róbert Színház három felvonásos operettje, a Sybill követi majd. Varga Anikó különlegességként említette ezt a darabot, nem csak a cári Oroszországban játszódó díszletek miatt, hanem mert a Bessenyei-bérlet előadásai között eddig nem szerepelt operett.

- Hirdetés -

Decemberre karácsonyi előadást szántak, így az idei év utolsó hónapjában a Sütő András-féle Advent a Hargitán érkezik a BFMK-ba a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház produkciójaként.

2021-ben pedig két vígjáték és egy érzelmes thriller várja a színházba járókat.

Februárban a Szegedi Szabadtéri Játékok, a gödöllői Művészetek Háza és a budapesti Játékszín együttműködésében jön egy Rejtő Jenő-darab, a Szőke ciklon című vígjáték. Ezt márciusban az Orlai Produkció Kaktuszvirága követ. Áprilisban Jérôme Tonnerre Intim vallomások darabja, a már említett érzelmes thriller zárja az évadot.

Szeptember végéig árulják a bérleteket, amelyekből 230 már elkelt, október elejétől lehet jegyeket venni egy-egy előadásra. Az elmúlt évad elmaradó darabjának szeptemberi pótlásához hasonlóan a látogatóknak kötelező lesz maszkot viselni és kézfertőtlenítőt is kell használni.

Varga Anikó reméli, hogy ez az évad már zökkenőmentes lesz.

“Bízunk benne, hogy ezeket az előadásokat meg fogjuk tudni tartani, reméljük, hogy a koronavírus miatt nem kell elhalasztani a darabjainkat. Természetesen erről informálni fogjuk a vendégeinket” – fogalmazott a BFMK intézményvezetője.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!