2-2 milliót kap a két úszóklub, a HFC-t 3,5 millióval támogatja a város

20 vásárhelyi sportegyesület összesen 42 millió forint támogatási igényt nyújtott be az önkormányzathoz. A legnagyobb összeget, 3,5 millió forintot a Hódmezővásárhelyi FC kapta. A két úszóklub 2-2 millió forint támogatásban részesült.

Tegnapi döntésével közel 18 millió forint osztott szét a közgyűlés 19 egyesület között. A teljesség igénye nélkül a Csomorkány SE 1,8 millió, a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány 1,5 millió, a Máté Teakwondo 1,2 millió, a Hódiák és a Hódmezővásárhelyi Box Klub számára pedig egyaránt 1-1 millió forint támogatást ítéltek meg.

A közgyűlési döntéshozatal során elhangzott, a Vásárhelyi Kosársuli nem nyújtott be pályázatot. Az önkormányzat a jövőben is két alkalommal, az első és harmadik negyedévben kíván pályázatot kiírni a helyi sportegyesületek részére. Márki-Zay Péter polgármester képviselői kérdésre elmondta, amennyiben a városi költségvetés helyzete megengedi, ez év végén egy harmadik kört is kiírnak azok számára, akik nyáron elmulasztottak támogatást igényelni.    

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!