Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

NER közeli vásárhelyi cég építheti a földeáki sportcsarnokot

A vásárhelyi térfigyelő rendszert felszerelő helyi cég, a System Service Kft. építheti föl nettó 678 millió forintért a földeáki sportcsarnokot, amelynek alapkövét tegnap Lázár János tette le. Az alig 3000 lakosú település iskolájának tavaly 215 tanulója volt. A kivitelező tulajdonosa és Szijjártó Péter külügyminiszter jachtos nyaralását biztosító NER vállalkozó között összeköttetést talált korábban a Magyar Narancs.

Szerdán Lázár János országgyűlési képviselő, Hajnal Gábor polgármester, Juhász Roland, az állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár és Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár tette le a Návay iskola udvarán a leendő sportcsarnok alapkövét – számolt be a Makó Híradó.

A kormány 2017-ben döntött arról, hogy az alig háromezres lélekszámú Földeákon, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program második ütemterve keretében megépülhet a sportcsarnok. Pontosabban tornaterem – a közbeszerzési eljárásban ekként volt feltüntetve az 1509 négyzetméter alapterületű, 25×45 méteres küzdőtérrel és hat öltözővel rendelkező épület. Köszöntőjében Lázár János kiemelte, a többfunkciós sportcsarnok nem csak az iskola kiszolgálására alkalmas, de közösségi célokra is használható. A földeáki iskolának tavaly ősszel 215 tanulója volt az Oktatási Hivatal adatai alapján.

A tudósítások szerint a beruházás teljes összege 907 millió forintra rúg.

Négy társaság jelentkezett a kivitelezési munkákra, kettő ajánlatot érvénytelenné nyilvánítottak, végül a hódmezővásárhelyi székhelyű System Service Kft. nyerte el a megbízást nettó 678 millió forintos ajánlatával, és jövő szeptemberig kell befejeznie a projektet. Ez a cég építette ki korábban Vásárhelyen a térfigyelő rendszert. A társaságnak tavaly a nettó árbevétele 1 milliárd 248 millió forint volt, egy hónappal ezelőtt mindössze 13 főt foglalkoztatott a céginformáció.hu kimutatásai alapján.

A System Service Kft. előéletével és tulajdonosaival kapcsolatban oknyomozó cikket közölt 2018-ban a Magyar Narancs. A lap azt írta, az egyik tulajdonos befolyásos, a Nemzeti Együttműködés Rendszerében a simicskátlanítást követően nagyobb szerepet kapott személyekhez köthető. Például ahhoz a Szíjj Lászlóhoz, akinek a luxusjachtján töltötte nemrég szabadságát Szijjártó Péter külügyminiszter.  

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!