Másodfokon is úgy ítélte meg a bíróság, hogy hazudott Márki-Zay feleségéről a PestiSrácok

10 604

A Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság részítéletét ítéletnek tekinti, és azt helybenhagyta. Azaz valótlanul híresztelte a kormányközeli portál, hogy Márki-Zayné Vincze Felícia nem rendelkezik az otthonszülések lebonyolításához szükséges engedélyekkel. Néhány nappal ezelőtt az Origot marasztalták el elsőfokon hasonló ügyben, még nem jogerősen.

A PestiSrácok hírportálon 2019. február 7-én jelent meg egy írás „Engedély nélkül is vezetett le otthonszüléseket Márki-Zayné” címmel. A cikk szerint a hódmezővásárhelyi polgármester felesége éveken keresztül úgy vezetett le otthonszüléseket, hogy arra nem volt joga, „nem volt érvényes működési engedélye, ÁNTSZ-engedélye, és a felsőfokú szakirányú végzettségét igazoló okiratot is csak később honosíttatta, különbözeti vizsgával.”

A nagyívű cikkből csak a bizonyítás maradt ki, ezért a Fővárosi Ítélőtábla az első fokon született részítéletet ítéletnek tekinti és helybenhagyja.

A héten kiderült, hogy az Origo nevű fideszes hírportál is valótlanságot állított, igaz az még nem jogerős.

Bár helyreigazításra kötelezték őket, a lejáratókampány következtében le kellett mondania szeretett hivatásáról. Márki-Zayné Vincze Felícia ezt megelőzően három országban közel 500 egészséges gyermeket segített világra.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!