Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Márki-Zay szerint se a szivárvány, se a babazászlót nem kéne kitűzni

„Fideszes kollégáim kedves figyelmessége, miszerint babazászlókat helyeznek el a városháza épületén, először az én szívemet is megmelengette – míg rá nem döbbentem, hogy az akció a budapesti szivárványos zászlóra adott válasz – a szeretetbe ismét gyűlölet volt csomagolva, ismét nem valamiért, hanem valami ellen kampányolnak. Ez viszont elszomorított” – kezdi Facebook-bejegyzését Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, amely után azt a következtetést vonja le, hogy egyik zászlót sem érdemes kitűzni, hiszen Vásárhelyen sincs kinn a cigány zászló, mégis segítik a cigányságot. Posztjában ezután idéz egy OECD-kutatást, mely szerint a magyarok a legkevésbé elfogadók a sokszínűséggel szemben és azt írja, a kormánynál hatékonyabb demográfiai ösztönzőkre lenne szükség gyűlöletkeltés nélkül.

A babás zászlót kezdeményező Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom képviselője egyébként a Mandinernek adott interjújában visszautasította, hogy kontrasztba állítsák az eredetileg a gyermekszületést jelző lobogójukat. „Nem akarunk ellene menni semminek, csak mellé tesszük a mi ajánlatunkat” – fogalmazott Skrabski Fruzsina. A kontrasztot tehát leginkább fideszes polgármesterek látták bele a kezdeményezésbe, amelyről egyébként Skrabski egy internetes kommentben azt írta, őt nem zavarja. „Mi csak azt kértük a polgármesterektől, hogy tegyék ki a zászlónkat, hogy megszülessenek a kívánt gyerekek. Ők pedig ezt olyan megjegyzéssel teszik, amilyennel akarják. Örülünk, ha kiteszik, minden önkormányzatnak örülünk” – válaszolta kérdésemre.

Egy olyan polgármester is akadt, aki biztosan tudta tartani, hogy nem állított kontrasztot a gyerekszületések és az LMBT+ emberek egyenlősége között: Karácsony Gergely. A főpolgármester ugyanis egymás után mindkettőt, sőt még a miszki tüntetések melletti kiállásként a belarusz zászlót is kitette a budapesti Városháza homlokzatára.

LAZÁN KAPCSOLÓDIK

Melegek, helyi politika, elvhűség | Hódpress.hu | Vásárhely. Igazán.

A barátaim szerint is idealista vagyok sok kérdésben. Ilyen például, hogy úgy hiszem: a politikának elvek és értékek mentén kell működnie, talán ezért lettem rövid civilszektoros aktivizmus után újságíró és nem politikus.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!