Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Idén is lesz Őszi Tárlat

Idén a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat megnyitója november 22-én lesz az Alföldi Galériában. A hagyományoktól eltérően nem október első hetében lesz a megnyitó, a pandémia miatt a kiállítás november végére tolódik.

A Vásárhelyi Őszi Tárlat az elmúlt évtizedben országos érdeklődésre számot tartó rangos és egyedi karakterű seregszemlévé nőtte ki magát. Miklós Péter múzeumigazgató szerint a művészeti alapállás gyorsan változó világunkban sem módosul: a hagyományokra alapozva széles értelemben vett realista, ábrázoló, illetve figuratív törekvések fórumaként határozzák meg a kiállítást, megy a tárlat nyitott szellemiségének megfelelően minden a fentiekkel rokon és attól eltérő megnyilvánulásnak teret ad.

A kiállítás sajátos elegye a meghívásos, kurátori és szabad beadású tárlatoknak és a nagyszámú jelentkezések miatt szükséges a beérkezett alkotások zsűrizése.

Idén a zsűri tagjai:

  • Dr. Pogány Gábor művészettörténész, a Vásárhelyi Őszi Tárlatok címzetes főkurátora, a zsűri elnöke
  • Dr. Fehér Dávid művészettörténész
  • Gaál József Munkácsy-díjas és Tornyai-plakettes képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem docense, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja
  • Gálhidy Péter Munkácsy-díjas szobrászművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztanára
  • Képiró Ágnes művészettörténész, a tárlat társkurátora
  • Dr. habil. Miklós Péter múzeumigazgató, címzetes egyetemi tanár• Szabó Klára Petra, Tornyai-plakettes képzőművész

Az oszitarlat.hu oldalon található menetrend szerint most a pályaművek regisztrálása folyik, szeptember végéig, majd októberben megtörténik a beérkezett alkotások zsűrizése, ezután a kiállítási anyagot rendezik, ezzel párhuzamosan készül a tárlat katalógusa, majd a kiállításépítés.

Idén a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat megnyitója november 22-én lesz az Alföldi Galériában, amikor átadásra kerülnek többek között: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város fődíja és a Tornyai-plakett, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Életműdíja, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Endre Béla mesterdíj, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Galyasi Miklós nívódíj és Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Fiatal Festők Nívódíja.

A 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat kurátori és rendezői feladatait Dr. Pogány Gábor művészettörténész, címzetes kurátor látja majd el, akinek munkáját társkurátorként és társrendezőként Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze segíti.

Forrás: A Polgármesteri Hivatal Gyorshír Szolgálata

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!