Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Lezárták a nyomozást a betörők ellen

A hódmezővásárhelyi rendőrök néhány órán belül elfogták azt a három külföldi férfit, akik pár perc alatt kipakoltak egy mobiltelefonokat és informatikai eszközöket árusító üzletet Hódmezővásárhelyen.

A megalapozott gyanú szerint a férfiak 2019. január 17-én 3 órakor, a bejárati ajtót befeszítve jutottak be a belvárosi üzletbe. A boltban csak pár percet töltöttek, ezalatt átkutatták a helyiséget, és onnan nyolc telefonkészüléket, valamint hét tabletet vittek magukkal.

A nyomozók az adatgyűjtés során megállapították, hogy a cselekmény elkövetésével három külföldi férfi gyanúsítható megalapozottan. A rendőrök alig négy órán belül, bérelt szállásukon elfogták, és onnan előállították a terhelteket. Ellenük nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon. A gyanúsítottakat kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és a Szegedi Járásbíróság 2019. január 18-án elrendelte letartóztatásukat.

A szállásukon tartott kutatás során az ellopott műszaki cikkeket lefoglalták. 

A nyomozás során beszerzett információk alapján a rendőrök a feltételezett elkövetőket azzal is gyanúsítják, hogy hasonló módszerrel törtek be két, telekommunikációs eszközöket forgalmazó üzletbe Komáromban, illetve Ajkán.  

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait a napokban megküldte az ügyészségnek.

(police.hu)

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!