Mégsem tartják meg a Szabadtéri hétvégi gyerekfesztiválját

258

Egyre szomorúbb szívvel néztük a fertőzésmutatókat és jutottunk ma reggel arra döntésre, hogy a hétvégére hirdetett SZINkópé fesztiválunkat a járvány miatt, a következő évre halasztjuk – tolmácsolta a szegedi Kövér Béla Bábszínház közleményét a Szegedi Szabadtéri közösségi oldalán (egyébként még a szigorítások bejelentése előtt). Nem tartják meg tehát idén a hétvégére az Újszegedi Szabadtéri Színpadra tervezett családi programsorozatot.

Mint írják: már az előzetes jegyigénylésből látszott, hogy sokan jönnének. Mint fogalmaznak: “mivel felelősek vagyunk értetek ez a lehető legjobb döntés, amit ebben a helyzetben meghozhatunk. A fesztiválunk interaktív játékai úgy épülnek fel, hogy akár több száz kópé is megfoghatja ugyanazt a tárgyat. Úgy érezzük, hiába készülünk kellő mennyiségű kihelyezett fertőtlenítővel, ilyen járványügyi számok mellett nem érezzük elég biztonságosnak az interaktív játékokat”.

Bár a színpadi produkciókat a hatályos jogszabályok értelmében mindez nem érintené, mégis úgy döntöttek, halasztják az egészet, mert mint írják: a fesztivál teljes élményét nem tudják maradéktalanul nyújtani. “Vigyázzunk egymásra, köszönjük megértésetek, türelmeteket, jövünk!” – zárul a Kiss Ágnes igazgató és Schneider Jankó művészeti vezető által szignózott közlemény.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!