Az év végéig rendeződött a város anyagi helyzete

696

- Hirdetés -

Kifizetik rendben a szeptemberi béreket, év végéig biztosított a város anyagi helyzete – jelentette ki Márki-Zay Péter polgármester a Vásárhelyi TV-ben.

- Hirdetés -

A város működése év végéig biztosított

– mondta Márki-Zay Péter polgármester a Vásárhelyi TV Időben című műsorának felvételén. A beszélgetést a híradó után este 6 órától láthatják. Mint emlékezetes korábban augusztus 31-ig látta elegendőnek a pénzügyi forrásokat a város vezetője. Most az ipari parki területeladások, illetve az önkormányzat jobb pénzügyi helyzete miatt már december 31-ig megoldott a település finanszírozása, de onnantól a központi adóelvonások és intézkedések következtében keletkezett 200 milliós hiány, valamint a covid-helyzet nyomán fellépő, a helyi gazdaságot is érintő teljesítmény- és ezzel adócsökkenés Hódmezővásárhelyre is hatással lesz.

– Ezek a pénzek egyébként egyáltalán nem mellékes és nem elhanyagolható tényezők. Akár a Bodrogi Baunak a 68 millió Ft-os ingatlanvásárlása akár az Agrippának a 136 milliója nyilvánvaló, hogy segít a város finanszírozásában segít a régi hiányosságok pótlásában tehát látni kell, hogy a városnak függetlenül a likvid hitel helyzetétől, azt december végével nyilván pótolni kell, de a régi tartozások fizetésében olyan forrásokra van szükségünk, amit például most ezekből a pénzekből meg tudunk oldani – hangsúlyozta. Mint fogalmazott: “ez még mindig a régi lyukak betömésével fog tudni nekünk segíteni, de ez azt jelenti, hogy tovább tudjuk törlesztgetni ezeket a pénzeket, megfelelő ütemezéssel működni fog a város.”

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!