Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Bábelőadásokkal, koncertekkel jön a Szabadtéri családi fesztiválja

A SZINkópé fantázianéven rendezett két napos családi fesztivállal folytatódnak a nyári színházi előadások az Újszegedi Szabadtéri Színpadon – közölték a szervezők lapunkhoz eljuttatott közleményükben. A Kövér Béla Bábszínház és a Szegedi Szabadtéri Játékok közös fesztiválja augusztus 29-én és 30-án bábelőadásokkal, koncertekkel és egész napos látványos, interaktív játékterekkel várja a kicsi és nagyobb érdeklődőket.

„Az intézmények a kétnapos programsorozattal szeretnék megajándékozni a gyerekeket, akik a pandémia miatt sokáig voltak a négy fal közé szorítva, megfosztva a közösségi élményektől” – fogalmaznak a szervezők.

Hozzáteszik: A fesztivál középpontjában a város és a Tisza áll, az ingyenes programokat igyekeztek úgy összeállítani, hogy olyan- Szegeden még ismeretlen- játéktereket állítsanak fel, melyek interaktívak, és egyszerre sok embert megmozgatna.

Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri igazgatója elmondta: a Játékok kiemelten fontosnak tartja, hogy a város más színházi szervezeteivel szoros kapcsolatot ápoljon, különös tekintettel a Kiss Ágnes vezetésével működő megújult bábszínházra. Hozzátette: koprodukciós partnerként az újszegedi színpad ad otthont a rendezvénynek, hiszen a jelenlegi helyzetben az ültetett szabadtéri színházak a legbiztonságosabbak.

Az eseményre ingyenes helyjegyek korlátozott számban kaphatók, nyitvatartási időben a bábszínház jegypénztárában, valamint a fesztivál ideje alatt az Újszegedi Szabadtérin.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!