Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Titok, hogy hol lesznek a raktárkoncertek, mert odamennének a rajongók

Titokban tartják a 7 milliárd forinttal támogatott raktárkoncertek helyszíneit, nehogy odamenjenek a rajongók, mert az növelné az egészségügyi kockázatot.

Jövő kedden, augusztus 25-én véglegesül azon zenekarok listája, amelyek részt vehetnek a kormányzat által támogatott úgynevezett garázs- avagy raktárkoncerteken. Ezt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közölte a legutóbbi kormányinfón.

Ezeket a koncerteket azért rendezik meg, mert a könnyűzenei ipart mélyen sújtotta a koronavírus-járvány: a kormányzati tiltások miatt (500 fő felett nem lehet táncos-zenés rendezvényt tartani) nem kerülhetett sor a nagy nyári rendezvényekre, koncertekre.

Ezért „kárpótlásul” a kormány két részletben több mint 7 milliárd forint támogatást biztosított a zenekaroknak koncertek rögzítésére. A pénz részben a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül jut el a zenekarokhoz, amelyek zártkörű koncerteket adnak, melyet a rögzítés után streamen keresztül tesznek elérhetővé, az Antenna Hungária közreműködésével.

Az mfor.hu megkérdezte a szóvivőt, hogy mely helyszínek jöhetnek szóba, de Szentkirályi Alexandra válasza szerint nem hozzák nyilvánosságra a koncertek helyszíneit, mert fennáll a veszélye, hogy a rajongók odamennek, ami növeli az egészségügyi kockázatokat. Ami a pénzeket illeti, azt a szerződéskötés és a teljesítés után kapják meg a zenekarok – közölte a szóvivő.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!