Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Hiába a két negatív teszt, a szentesi pólósoknak karanténba kell vonulniuk

Augusztus 26-ig lakóhely elhagyási tilalom vonatkozik a szentesi férfi vízilabda csapat Szentesen és Vásásárhelyen élő tagjaira, holott mindannyian két negatív tesztet szolgáltattak az elmúlt napokban.

A szentesi csapatban szereplő Csongrád-Csanád megyei lakosokat a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal azért helyezte járványügyi megfigyelés alá, mert augusztus 12-én az UVSE csapata ellen játszott a Metalcom Szentes, és az UVSE-ben szerepelt olyan személy, aki pozitív koronavírus-tesztet produkált.

Jóllehet a szentesiek utóbb, augusztus 14-én és 17-én két negatív tesztet produkáltak, sem csapattagoknál, sem a kísérőiknél nem mutatták a ki koronavírus jelenlétét, karantén alá vonták őket – pontosabban nem mindenkit.

A szigorú rendelkezés csak 15 főt érint. A 3 Pest megyei lakóhellyel rendelkező játékosukat az ottani hatóságok nem helyezték járványügyi megfigyelés alá, ugyanezen indoklás alapján, mivel nem zárt térben nem volt 15 percnél hosszabb a kontakt.

Az intézkedés miatt az augusztus 29-re kiírt felnőtt bajnoki rajton nem tud részt venni a csapat, illetve mivel több ifjúsági korú játékos és edzőjük is karanténba került, az utánpótlás kvalifikációt sem tudják megkezdeni a Szentesi Vízilabda Klub korosztályos fiú csapatai.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!