Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Pedagógusnak jelentkezett a legtöbb pótfelvételiző

A második körben az oktatási intézmények nem szoktak ingyenes képzést hirdetni, most a korona-év miatt mégis így tettek. A legtöbben az ingyenesek közül a pedagógusképzést célozták meg.

Véget ért az idei pótfelvételi, a már felvett 68 ezer fiatal mellé további csaknem 10 ezren szeretnének bekerülni az egyetemek és főiskolák szeptemberben induló képzéseire – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Magyar Nemzettel.

A hétfői lapszámban azt írták, hogy az ingyenes szakot választók közül a legtöbben pedagógusképzésre pályáznak. A ponthatárokat várhatóan augusztus 27-én hirdetik ki.

A tárca tájékoztatása szerint a jelentkezők több mint 64,3 százaléka alapképzésre, 16 százaléka mesterképzésre, 11,2 százaléka felsőoktatási szakképzésre, 8,5 százaléka pedig osztatlan képzésre szeretne bejutni.

Az idei pótfelvételi különleges volt, mert második körben jellemzően nem szoktak ingyenes helyeket hirdetni az intézmények, ebben az évben viszont bizonyos képzési területeken és szakokon kínáltak állami ösztöndíjakat – írta a lap.

A pótfelvételi eljárás során a legtöbben, 866-an a Debreceni Egyetem képzéseire jelentkeztek, majd a Pécsi Tudományegyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem következik a népszerűségi listán.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!