Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Panna már Pesten pólózik, és a vb-re készül

Kudella Panna a fővárosban folytatja élvonalbeli vízilabda pályafutását. A 19 éves pólós idén Eb-re utazott volna, de a járvány közbeszólt, így a jövő évi világbajnokságra szeretne kijutni az U20-as válogatottal.

Miért döntöttél úgy, hogy Hódmezővásárhely, Szentes után egy budapesti klubban folytatod a pályafutásod?

Tíz éve vízilabdázom, ebből 2 évet töltöttem Vásárhelyen és 8 évet Szentesen. Sikeresen megtanultam az alapokat első edzőimtől, majd sorra jó szakemberekkel és csapattal tudtam együtt dolgozni. Miután véget ért az elmúlt szezon, arra a döntésre jutottam, hogy Budapesten folytatom pályafutásom. Fontolgattam már korábban is a továbblépést, így most úgy éreztem, eljött az ideje a váltásnak. Mindenképp olyan csapatba szerettem volna igazolni, ahol a mérkőzés első percétől az utolsóig a vízben lehetek. Fontos volt számomra, hogy kikkel fogok együtt játszani, és ki lesz az edzőm. Ezekhez mérten, úgy gondoltam a III. kerületi TVE csapata lesz a legmegfelelőbb.

Mennyiben változtak a mindennapjaid az eddigi vidéki élethez képest?

Mivel Hódmezővásárhelyen születtem és ott éltem a családommal, fárasztó volt naponta többször Szentesre utazni. Most ugyanúgy korán kelek fel és későn fekszem le, ahogy eddig is. Az edzéseink úgy lettek kialakítva, hogy két edzés között bőven legyen idő magunkra is. Ami kezdetben új volt, de így két hónap után már kezdek hozzászokni, hogy egyedül vásárolok, főzök, takarítok.

15 gólnál tartasz 4 meccs után a Magyar Kupában. Ilyen bemutatkozásra számítottál?  

Nem. Nem ilyen bemutatkozásra számítottam. Örültem, hogy több hónapos leállás után végre játszhatok, és igyekeztem a legjobb formám szerint. Szépek ezek a számok: 15 gól 4 meccs után, de abban az esetben, ha a csapatom alul marad, nem lényeges nekem a góljaim száma. A csapattal kitűztük célnak a bajnokságban az 5. helyet, amit reálisnak látok az eddigi munkánk alapján, jó úton haladunk!

Elmaradtak az idei évre tervezett utánpótlás világversenyek. Hogy élted meg, hogy nem lehettél ott az Eb-n?

Nagyon csalódott voltam, mikor hallottam a hírt, hogy törölték az Európa-bajnokságot. Ígéretes ez a 2001-es korosztály, emiatt sajnáltam, hogy nem tudtuk megmutatni a lányokkal, milyen jók vagyunk együtt. Világbajnokságot rendeznek az U20-as korosztálynak, arra fogunk ősztől készülni. A felnőtt válogatottságra – úgy érzem – most még nem állok készen, de dolgozok rajta erősen.

A póló mellett marad időd tanulásra?

Szerencsére most egy év kihagyás után fogom folytatni a tanulást. Mivel most leérettségiztem, így lesz egy szabad évem eldönteni, mit is szeretnék tanulni, illetve maximálisan fókuszálhatok a vízilabdára.

Sűrű a szezon: MK, bajnokság, válogatott. Mikor tudsz hazajutni Vásárhelyre?

Eléggé családcentrikus vagyok, így amikor csak tudok, jövök haza a családomhoz. Múlt hétvégén kaptunk három nap pihenőt, így ki is használtam a lehetőséget, hogy otthon együtt lehetek a szeretteimmel.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!