Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Hússzor ütötte meg anyját a Makó közelében élő férfi

A Makói Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki legalább 20-szor megütötte édesanyját az egyik megyei kisfaluban.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi 2020. március 25-én a vele együtt élő édesanyját megpofozta, majd a házuk egy sarkába szorította és még legalább 20 alkalommal  megütötte. Mivel rendszeresen ivott, arra kényszerítette a sértettet, hogy a nyugdíjából szeszes italt vegyen neki. Édesanyját bezárta a házba, és a mobiltelefonját is elvette. Emellett rendszeresen megfenyegette azzal is, hogy megöli.

A bíróság a fentiek miatt a férfivel szemben távoltartást rendelt el 2020. május 15-én, azzal, hogy a sértettől és annak tartózkodási helyétől tartsa magát távol, tartózkodjon attól, hogy a bántalmazottal közvetve vagy közvetlenül érintkezésbe lépjen.

A férfi a távoltartás ellenére az ingatlanba visszatért, oda állandó lakosként be is jelentkezett. Édesanyját többször is megöléssel fenyegette, félelemben tartotta, lökdöste és megakadályozta abban, hogy a házat elhagyja.

A férfi többszörösen büntetett előéletű, a gyanú tárgyát képező cselekményeket is felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően a kényszerintézkedést elrendelte. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a terhelt és védője fellebbezést jelentettek be a szabadlábon történő védekezés érdekében.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!