Még 60 millió kell a tram-trainre a késlekedő MÁV miatt

- Hirdetés -

Tovább drágult a tram-trainnek épülő Szeged-Hódmezővásárhely vasúti vonalszakasz kiépítése. Az indoklás szerint ezúttal a MÁV a ludas.

A Szeged-Hódmezővásárhely vonalszakasz nagyvasúti munkák tervezési és kivitelezési feladatainak ellátására vonatkozó szerződést módosították július végén. A tendert eredetileg nettó 25 milliárd 615 millió forintért a Swietelsky Vasúttechnika Kft. nyerte el.

- Hirdetés -

A szerződő felek 2021. március 31-et jelölték meg végleges határidőként, “mivel a MÁV Start Zrt. 2020. március 10-én arról tájékoztatta a megrendelő NIF Zrt-t, hogy az első motorvonat próbáinak megkezdését 2020 novemberében, a másodikét 2021 februárjában tudja beütemezni, viszont az ITM határozata alapján a használatbavételi engedély megszerzése előtt próbaüzemet kell tartani, amelynek elengedhetetlen feltétele két db tram-train motorvonat próbafutása. A megrendelő nem láthatta előre, hogy a MÁV nem tudja időben szállítani a járműveket” – fogalmaznak a napokban megjelent uniós közbeszerzési értesítőben.

A dokumentum szerint a teljes szerződéses érték a módosítást követően 25 milliárd 675 millió forintra nőtt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!