Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ismét visszatér a kánikula

Csütörtök délelőtt azért még több helyen lehetnek záporok, zivatarok, de hétvégén már igazi strandidő lesz.

Csütörtök délelőtt délnyugaton lehet még erősen felhős az ég, főleg errefelé fordulhat elő zápor, zivatar. Napközben itt is csökken a felhőzet, és megszűnik a csapadék – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Délután az ország legnagyobb részén már napos, csapadékmentes idő valószínű. Az északi, északkeleti szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A hőmérséklet kora délután 27, 33 fok között valószínű.

Zala, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyékre zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Somogy, Baranya és Tolna megyékre pedig a zivatarok mellett felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre a hőség miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Este többnyire gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, csapadék nem várható. Hajnalra helyenként párásság, foltokban köd képződhet. Az északi, északkeleti szél általában mérsékelt marad. A hőmérséklet késő este 18, 23, hajnalban 15, 21 fok között alakul.

Pénteken a napsütést inkább csak fátyolfelhők szűrhetik, csapadék nem várható. Többfelé élénk lökések kísérhetik a keleti, északkeleti szelet. Kora reggel 15-21, míg napközben 30-34 fokra készülhetünk – írja az Időkép.

Hétvégén sok lesz a napsütés, legfeljebb néhol alakulhat ki helyi zápor, esetleg zivatar a délutáni órákban. Már kevesebb helyen lehet szeles az idő, legfeljebb időnként élénkülhet meg a légmozgás. Szombaton és vasárnap is meleg lesz, a legmelegebb órákban 30-35 fok ígérkezik.

A meleg nyári idő a jövő hét első napjaiban is kitart többfelé 30 fok fölötti maximumokkal. Az éjszakák is enyhék lesznek. A napsütés mellett időnként magasra tornyosulhatnak a gomolyfelhők, és elszórtan helyi záporok, zivatarok is előfordulhatnak.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!