Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Új gyalogátkelőhelyek létesültek

Ma három darab új gyalogátkelőhely készült el Hódmezővásárhelyen. A zebrákhoz új közvilágítási lámpatesteket szerelnek majd fel.

A gyalogátkelőhelyek építése engedélyköteles tevékenység, így ezekről az önkormányzat az elmúlt évben elkészíttette az engedélyes tervdokumentációt és megszerezte a jogerős építési engedélyt. A dokumentációk alapján elkezdődött a kivitelezés, mely a Teleki utca – Rákóczi út és a Jókai utca – Rákóczi út kereszteződésénél a keresztjárda kiszélesítésével és újraaszfaltozásával is járt. A régi meglévő keresztjárdákat 3,0 m szélesre kellett kiépíteni és a kiemelt szegélyeket a gyalogátkelőhely szélességében a burkolat szintjére kellett süllyeszteni.

A gyalogátkelőhelyek előtt a „Gyalogátkelőhely” jelzőtáblákat, illetve 100 m-re a „Gyalogos átkelés” veszélyt jelző táblákat is ki kellett helyezni.

Kerül még átkelő a Bercsényi utca – Kinizsi utca közé.

A kivitelezés után sor kerül még a közvilágítás fejlesztésére, hiszen ezeken a helyeken új közvilágítási lámpatesteket kell felszerelni, hogy a szabványban előírt fényerősség meglegyen.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!