A szerző felvétele

Az LMP is aláírást gyűjt az ATEV-ügy rendezésére

Az LMP megyei szervezete is csatlakozik az ATEV fehérjefeldolgozó üzem bűzkibocsátásának megszüntetéséért indított helyi aláírásgyűjtéshez, amely már háromezer szignót számlál. Márki-Zay kérdésünkre azt mondta: azóta nem tárgyaltak a cég vezetőjével.

Márki-Zay Péter, Smuck Erzsébet és Fehér Attila (LMP) sajtótájékoztatója élőben

Közzétette: Hódpress – 2020. július 30., csütörtök

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője azt mondta, amikor találkozott a cég vezetésével, azt mondták neki, hogy a bűz kapcsán vannak szabályozási problémák, törvénymódosítás szükséges, ám az érintett tárcához fordulva azt a választ kapta, hogy nincs – hangzott el a ma délután a Városháza előtt tartott sajtótájékoztatón. A zöld párt képviselője azt mondta, anyagi akadálya sincs a bűz megszüntetésének, mégsem szánják rá az ehhez szükséges forrásokat a probléma megszüntetésére.

– Ha egy állami vállalatról van szó, így a kormány felelőssége egy ilyen probléma megoldásában elkerülhetetlen – fogalmazott. Hozzátette, súlyosbítja a helyzetet, hogy sok éve fenn áll a probléma. Márki-Zay Péter polgármester szerint mindösszesen a kormánynak engedélyeznie kellene a források felhasználását. Fehér Attila, az ellenzéki párt megyei elnöke hozzátette, a helyiek nem tekintenek ellenségként a vállaltra, csak a szag zavarja őket.

Pártja megyei szervezete ezért csatlakozik az aláírásgyűjtéshez, amelyet már háromezren támogattak.

Kérdésünkre – miután Schumck is jelezte: szeretné, ha a Parlament foglalkozna a kérdéssel – a polgármester azt mondta, a Szabó Tímea párbeszédes politikus által ígért, ATEV-vel kapcsolatos beadvány az ő kiegészítésére vár, utána az Országgyűlés elé kerül, az ATEV vezetésétől pedig a legutóbb kapott információi az utolsók.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!