Forrás: VTV

A fenntarthatóságra neveli az óvodásokat a BFMK klímatábora

- Hirdetés -

Az a célja a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Klímanócskák táborának, hogy ne csak egy hétre változzon meg a fiatalok szemlélete, hanem magukkal is vigyék a környezettudatos szemléletet utána. A program a Szabadságtéri Óvodához köthető, de máshonnan is várnak gyerekeket. A programok például a szelektív hulladékgyűjtést tanítják meg, de az érzelmi intelligenciát is igyekeznek fejleszteni.

- Hirdetés -

– A gyerekek sok-sok élményen keresztül változatos módon dolgozzák fel a klímavédelmet. Sok olyan játékunk van, ami az érzelmi intelligencia fejlesztését helyezi előtérbe, ezért a gyerekek jó csapatot is alkotnak – mondta a Vásárhelyi TV híradójának Bozókiné Szabó Ildikó táborvezető. “Azt gondolom, hogy aki szereti a társait és fejlett az érzelmi intelligenciája, az ugyanilyen szeretettel fog fordulni a környezete felé is” – fogalmazott.

Klímanócskák táboroznak a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Bár a program a Szabadságtéri Óvodához köthető, minden jelentkezőt szívesen várnak a táborban. A programok kialakításánál elsődleges szempontként szerepelt, hogy hosszútávon a gyerekek környezetüket szerető és ismerő felnőtté váljanak. Ennek megfelelően a játékos oktató feladatok során arra koncentrálnak a táboroztatók, hogy ne csak egy hétre változzon meg a fiatalok szemlélete, hanem magukkal is vigyék a tudást, beépüljön a környezetvédelem a mindennapjaikba.

Közzétette: Vásárhelyi Televízió – 2020. július 26., vasárnap

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!