40 külföldi diák a vásárhelyi mezőgazdasági karon tölti a gyakorlatát

- Hirdetés -

140 diák, köztük 40 külföldi hallgató tölti a szakmai gyakorlatát a Szegedi Tudományegyetem Hódmezővásárhelyi tangazdaságában évente. A periódus végén be kell számolniuk, hol milyen gyakorlatot végeztek, milyen munkákat tanulnak meg, mik voltak a tapasztalataik.

- Hirdetés -

– Minden pakisztáni és ázsiai diák álma, hogy itt, Európában tanulhasson. Amikor 2017-ben elnyertem egy ösztöndíjat, amely teljesen támogatta az oktatásomat, lehetőségem nyílt rá, hogy idejöjjek. Ez remek, remélem, 2021 januárjában megszerzem a diplomámat – mondta a Vásárhelyi TV híradójának Haseeb Awan hallgató. “Ez egy jó egyetem, jó volt itt lenni és most itt töltöm a szakmai gyakorlatomat is, amit szintén élvezek” – fogalmazott.

A Szegedi Tudományegyetem Hódmezővásárhelyi tangazdaságában évente 140 hallgató tölti szakmai gyakorlatát. Közülük idén már több mint 40 a külföldi diák, akiket az oktatás színvonala mellett az európai kultúra megismerése csábított Magyarországra. Gyakorlatuk során megismerkedhetnek térségünk növénytermesztésével, állattenyésztésével, és a lehető legtágabb körben szerezhetnek tapasztalatokat a mezőgazdaságban.

Közzétette: Vásárhelyi Televízió – 2020. július 26., vasárnap

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!