Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Orbán irodájáig vonultak az Index mellett kiálló tüntetők

Ahogyan lapunk is beszámolt róla, miután az Index tulajdonosa elutasította, hogy visszahelyezze az általa az átalakítási tervek kiszivárogtatására hivatkozva kirúgott Dull Szabolcs eddigi főszerkesztőt, a lapnál majdnem mindenki felmondott. Gyakorlatilag az eddig ismert formájában nem működik tovább Magyarország vezető független hírportálja.

Estére a Momentum hirdetett meg tüntetést, amelyhez az ellenzék mellett civilek és szakmai szervezetek, így a Magyar Újságírók Országos Szervezete is csatlakozott.

A 444 beszámolója alapján több ezren vettek részt, a tiltakozók kiálltak a felmondott szerkesztőség és a sajtószabadság mellett. A menet az Index Flórián téri épületétől a Várig ment, mert ott található Orbán Viktor irodája.

A menetre több indexes újságíró is kiment, akik nem akartak nyilatkozni, de többen odamentek hozzájuk és megköszönték a munkájukat. „Az Origót meg a Népszabadságot annyira mi nem olvastuk, de az Indexet minden nap. Ha híreket akartam olvasni, akkor az Indexre mentem. Most hova fogok menni?” –  mondta a 444 cikke szerint az egyik tüntető, a 27 éves Sára.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!