Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Útfelújítási számláról, tram-train megállókról és intézmény-összevonásról is dönt a mai közgyűlés

Elfogadhatják a könyvtár és a BFMK összevonásának okirat-módosítását, , ez utóbbi minisztériumi támogatásra pályázhat, útalapot hoznak létre a Damjanich és a Réz utca felújítására, illetve Cseri Tamás képviselői mandátumáról is szó lesz. Kövesse nálunk percről percre!

Ne maradjon le semmiről! Kövesse kizárólag a Hódpressen percről percre közvetítésen az ülést!

Hódmezővásárhelyi Népkert Vasútállomás, Bartók Béla utca, Hősök tere, Kossuth tér, Kálvin János tér és Hódmezővásárhely Vasútállomás – ezek lennének a tram-train járat városon belüli megállói az erről szóló közgyűlési előterjesztés szerint. A képviselőtestület ugyanis erről is szavaz a ma kilenctől meghirdetett rendkívüli ülésén. Bár annak apropóját egy, a humántárcához a BFMK által beadandó pályázat határideje adja, emellett még 11 témát vesznek napirendre várhatóan a képviselők.

Szó lesz a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ összevonásáról a Németh László Városi Könyvtárral, aminek kapcsán az intézmények alapító okiratát módosíthajták. A Damjanich és a Réz utcában lakók jelezték: támogatnák útjaik felújítását, ezért ide létrehoznának egy, a támogatásokat befogadó számlaszámot a K&H-nál, amely bankra nemrég váltott a város.

A testület elé kerül hivatalosan Cseri Tamás fideszes képviselő mandátumperének jogerős ítélete, olvasókörök támogatása, módosítják az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát, mert nem kerülnek ki elég hamar a közgyűlési előterjesztések az internetre, felügyelőbizottsági tagot választanak – az előző ülésen elhangzottak szerint a fideszesek javaslatával – a HMSZ Nzrt-be, illetve az ingatlankezelés után a sportlétesítmények is átkerülnek az önkormányzattól cégéhez, a HVSZ-hez.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!