Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Turisztikai szervezetet indítana a megyei önkormányzat

A turizmust tekinti a helyi gazdaság egyik húzóágazatának a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat – hangsúlyozta Csáki Béla, a megyei önkormányzat alelnöke csütörtökön Makón. A fideszes politikus egy magyar-szerb idegenforgalmi projekt sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy ezért

a megyei vezetés a közös promóciós tevékenység érdekében a helyi szereplőkkel összefogva megyei turisztikai szervezet létrehozását tervezi.

Az alelnök beszélt arról, hogy kiemelkedő fejlődési lehetőséget lát a vízi turizmusban a Tiszán, a Maroson és a Körösökön. Ehhez az infrastruktúra fejlesztésére, valamint a vízitúrákat szervező szereplők közötti együttműködésre lenne szükség – tette hozzá. Az elkészült kerékpárutakból, a kerékpározható gátakból, valamint a kis forgalmú mellékutakból egységes hálózatot hoznának létre.

Pályázati forrásból, az önkormányzat koordinálásában épül a Szeged és Ópusztaszer közötti kerékpárút, és hamarosan elkészülhet a Csanádpalotát Mezőhegyessel összekapcsoló út is – közölte a politikus.

A következő uniós ciklus fontos beruházásaként beszélt a Szeged és Kecskemét közötti csaknem száz kilométeres kerékpárút hiányzó részeinek megépítéséről. Ennek keretében egy, az 55-ös úttal párhuzamosan futó út az M5-ös autópálya fölött átvezető, 1,5 kilométeres szakasz lesz kialakítva, illetve megszűnik a balesetveszély a Csongrád és Szentes közötti hídon.

A politikus elmondása szerint a megyei önkormányzat a Vajdasági Turisztikai Szervezettel indította el A Tisza-régió kulturális és természeti turizmusának integrált fejlesztése című közös projektet a hasonló adottságokkal bíró két határ menti régió közötti kapcsolatok erősítésére. Ennek érdekében közös turizmusfejlesztési stratégia készült és az utazás tervezését segítő online turisztikai adatbázis hoztak létre.

Forrás MTI

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!