Fotó: VTV/Hűvös Oszkár

Dobókocka terem Pap Róbert földjén

Japánban nagy hagyománya van a kockadinnyének, de a dobókockára valószínűleg ott is felkapnák a fejüket.

Bár társasjátékozni nem lehet vele, de garantáltan az idei dinnyetermés egyik ékköve Pap Róbert dobókocka alakú görögdinnyéje. A vásárhelyi gazda már tavaly is próbálkozott szögletes dinnyével, ötletét idén sikerült továbbfejlesztenie. A különleges látvány eléréséhez egy négyzet formájú plexivel sietett a természet segítségére.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

– Egy buli alkalmából megszületett, hogy legyen dobókocka. Végül is annyi az egész, hogy a sablonba ragasztottam a pontokat. A szemben lévő oldalak összege hét, mert a dobókockánál is így van. Aztán szépen lassan belenőtt a dinnye. Arra nem gondoltam, hogy ki is kell szedni, de végül kijött egyben – mondta a Vásárhelyi Televízió riportjában. 

A kocka formájú dinnyének például Japánban komoly múltja van, aranyáron adják, de a praktikus gondolkodásukról ismert szigetországbeliek kedvelik, mert könnyebb tárolni, mint a hagyományos gömbölyűt. Böngészés közben láttunk olyan webáruházat, ahonnan otthonra is vásárolhatunk különböző formákat, így a kertben magunk is termeszthetünk például akár szív alakú dinnyét.

Nem állt távol a játékosság Pap Róbert gazdától, aki a hagyományos mellett idén különleges, dobókocka formájú dinnyét is termesztett Vásárhely határában. Ebből csak egy prototípus készült, nem is kerül kereskedelmi forgalomba, ellenben a két hektáron fejlődő gyümölcsökkel. A sárgadinnyéket már megkóstolhatták a vásárlók, a görögdinnyék szezonja viszont egy kicsit késik. Előreláthatólag az első szüretük ezen a hétvégén lesz.

Közzétette: Vásárhelyi Televízió – 2020. július 6., hétfő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!