Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Módosítja az önkormányzat a jutalmazásos rendeletét, konkrétabb lesz

Lapunk úgy tudja, a megyei kormányhivatal is kritikát fogalmazott meg vele szemben.

Módosítja az önkormányzat a komoly vitákat kiváltó rendeletet, amelynek nyomán pénzjutalmat kap, aki korrupciót vagy vandalizmust jelent – ezt Márki-Zay Péter írta ki a közösségi oldalára. Lapunk megkeresésére, hogy ez pontosan mit jelent, a polgármester azt mondta, a közösségi együttélés szabályainak megsértéséből fogják konkrétan megnevezni, hogy melyik ponttal kapcsolatos bizonyíték – a városvezető elmondása szerint egyedül az illegális szemétlerakás – ér nyomravezetői díjat.

Korábban lapunknak adott interjújában is kérdeztük erről, miután ezt a hivatkozott passzust akár nem megfelelően kitűzött zászlóval, vagy fűnyírással is megsérthetjük. A városvezető akkor is azt mondta: a jutalmazás csak jogerős bírósági ítélet után jár (mert a rendőrség fizeti, az önkormányzat csak felajánlja az ehhez szükséges összeget), amely ilyenek után biztosan nem születhet, de a kritikák miatt pontosítanak.

A szövegben konkrétan meg lesz nevezve, hogy ebből a hivatkozott passzusból csak az illegális szemétlerakás releváns a rendelet szempontjából.

Úgy tudjuk, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal egy négyoldalas észrevételt juttatott el a Polgármesteri Hivatalhoz, amelyben a rendelettel kapcsolatos aggályaikat fejezik ki, ezt is, illetve a szerdai rendkívüli közgyűlésen előkerülő módosító javaslatokat is figyelembe veszik a rendelet átírásakor, az ülésen ez ugyanis napirenden lesz.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!