Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Elengedi a Facebook a TikTok-klónját, az instagramos verzióra koncentrál helyette

Július 10-én, azaz jövő pénteken leállítják a TikTok-klón Lasso és Tumblr-klón Hobbi Facebook-alkalmazásokat. Az, hogy a két népszerű alkalmazást akarta lemásolni a közösségi oldal (amely korábban egyébként a Snapchattől az Instagramtól a Facebook-appon át már a Messengerig mindenhová átlopott sztoriknál például a döcögős indulás után nagyon bejött nekik) annyira egyértelmű volt, hogy még az alkalmazásokat pozitívan értékelő kommentelők is erről írtak.

Forrás: Google Play áruház

A TheNextWeb azonban emlékeztet: van a Facebook-nak egy másik TikTok-utánzata, igaz, az nem külön app, hanem az Instagramon belül elindított és Brazíliában több mint fél éve tesztelt Reels, így most inkább erre fordítják az erőforrásaikat.

Az eredetileg zenékre való tátogással és táncolással befutó Musical.ly később már TikTok néven óriási és egyre növekvő felhasználói tábort tud magának nagyon rövid, többnyire ma is zenei aláfestésekkel dolgozó videóival, nem véletlen, hogy a Facebook mindenképpen szeretné valahogy az útját állni. A legfiatalabb internetezők körében ugyanis már népszerűbb, mint a hagyományos közösségi oldal, amely már egyre inkább csak az idősebb generációnál őrzi piacvezető pozícióját.

Bár a TikTok-ra már hosszabb videókat is fel lehet tenni, az eredeti, 15 másodperces formátum a kultúriparban is jelentős változásokat hozott, sok dal például úgy lett nemzetközileg sikeres, hogy a többség csak a refrénjét ismeri. A kínai tulajdonú alkalmazást azonban nemrég Indiában betiltották azzal az indoklással, hogy sértik az ország szuverenitását és a felhasználók adatvédelmét.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!