Lázár: Másfél évig győzködtem a kormányzatot, hogy több járműre lesz szükségünk

Többször járt Orbán Viktornál, hogy meggyőzze, hogy nyolc helyett tizenkét szerelvényt rendeljen a kormány a Hódmezővásárhely és Szeged közötti tram-train-vonalra, mert szerinte a naponta ingázó 15 ezer embert csak így tudják kiszolgálni – erről beszélt Lázár János fideszes országgyűlési képviselő a kormányközeli Rádió7 műsorában. “Másfél évig győzködtem a kormányzatot, hogy valószínűleg több járműre lesz szükségünk a tervezett nyolcnál ahhoz, hogy ki tudjuk szolgálni az utasokat” – fogalmazott. Többek között erre végül plusz 8,5 milliárdot szán az állam.

Arról is beszélt, a tram-train a reggeli és délutáni csúcsidőben 12-15 percenként közlekedik majd, általa “a vásárhelyi Kálvin tér 30 percnyire kerül a szegedi Széchenyi tértől”.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A politikus arról is beszélt, hogy 2-4-2-4 felállásban, 2022-ig érkeznek meg a vonatok Hódmezővásárhelye. A városban elmondása szerint a vasúti pálya lényegében elkészült, az építkezés a végső szakaszában van. A beruházás által a közvilágítást is átalakítják a nyomvonal mentén, a nagyállomásnál pedig járműpark épül. Közben a járművek spanyolországi kivitelezése a végéhez közeledik és már a tarifarendszer kialakításán dolgoznak.

Forrás Promenád

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!